Tuotantoennusteet

Kjeller Vindteknikk voi toimittaa säännöllisiä ennusteita tuulipuistoa varten. Saat tuuliolosuhteiden ja energiantuotannon ennusteet joka aamu. Ennusteita toimitetaan tuntikohtaisesti seuraavan 36 tai 48 tunnin ajalta. Toimitukset voidaan sovittaa asiakkaan tarpeiden mukaan: ennusteiden aikatarkkuus ja aikavälit voivat olla pitempiä. Mukaan voidaan liittää myös jäätämisennusteita.

 

Tuuliresurssit määrittävät tuulivoimalaitoksen energiantuotantoa jatkuvasti. Tuotantoennuste edistää energian myyntivoiton kasvua, koska ennusteen avulla voidaan määrittää, kuinka paljon energiaa voidaan toimittaa tiettynä ajanjaksona. Ennusteet ovat tärkeitä myös tuulivoimapuiston huoltotöiden suunnittelun kannalta.

 

Kjeller Vindteknikk on kehittänyt tuulivoimatuotannon ennustusmallin Norjan meteorologisen met.no-instituutin kanssa. Mallia on testattu monissa tuulipuistoissa Norjassa, ja sen nykyisiä käyttäjiä ovat muun muassa Havøygavlenin tuulipuisto (Finnmark Kraft), HyWind (Statoil) sekä Statkraft Energi -tuulipuistot Kjøllefjord, Hitra ja Smøla.

 

Tuotantoennusteiden mallin toiminta perustuu numeeristen säämallien sääennusteisiin sekä tuulipuiston tuuli- ja tuotantotietoihin. Tuulipuiston tosiaikaisia tuotantotietoja käytetään lyhyimpiin ennusteisiin (1–6 tuntia).

 

Kjeller Vindteknikk osallistuu tällä hetkellä kahteen tutkimusprojektiin, joiden tavoitteena on parantaa ennustusmalleja ja lisätä mallitulosten hyödyntämistä. Tutkimusprojektin yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi Norjan meteorologinen instituutti, Norjan kauppakorkeakoulu ja SINTEF Industriell Matematikk.

 

Ota meihin yhteyttä, jos haluat saada lisää tietoa:

 

Finn Nyhammer     finn.nyhammer@vindteknikk.no      +47 951 17 246

Øyvind Byrkjedal   oyvind.byrkjedal@vindteknikk.no     +47 480 99 530